home
 

Wout werkt hard aan het contact met de jongeren

44 jaar | Midwoud | Opleiding Z-verpleegkunde

Hoe ben je bij Transferium terecht gekomen?
“Ik werkte eerst bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Een baan die goed aansloot bij mijn opleiding, maar niet uitdagend genoeg bleek te zijn. Ik miste de doorontwikkeling van de jongeren en de afwisseling in werkzaamheden. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam al snel bij de gesloten plaatsen van Transferium terecht. Hier word ik iedere dag opnieuw uitgedaagd om ondanks de weerstand van de jongeren toch een groei bij hen te realiseren.”

Lukt dit ook altijd?
“Zeker niet. In de loop der jaren heb ik geleerd dat de ontwikkeling van de jongeren voor het overgrote deel van henzelf afhangt. Ik ben slechts een middel dat ze de juiste richting op kan sturen. Contact met de jongeren is hierbij erg belangrijk. Als je geen contact hebt met de jongeren, weet je nooit precies wat ze nodig hebben en tast je in de behandeling in het duister. Maar het is niet makkelijk om contact te maken, iedere jongere moet weer op een andere manier benaderd worden.”

Hoe maak jij contact met de jongeren?
“Door goed naar ze te luisteren. Zodra ze zich gehoord voelen, wordt het contact wederzijds en oprecht. Dat vind ik erg belangrijk. Ik probeer ook altijd transparant te zijn naar de jongeren en kom mijn beloftes na. Hierdoor ontstaat meer vertrouwen. Het kost tijd en moeite, maar uiteindelijk levert het zoveel op: minder strijd en meer in verbinding met de jongeren.”

Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden.
“Nooit met tegenzin naar mijn werk.”


Wil jij ook jeugdzorgwerker C worden? Bekijk dan hier de vacature. Heb je naar aanleiding van Wouts verhaal nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons