home
 

Linda kreeg haar passie voor de jeugdzorg met de paplepel ingegoten

27 jaar | Den Helder | Sociaal Pedagogische Hulpverlening & Orthopedagogiek

 
Hoe ben je bij Transferium terecht gekomen?
“Ik ben opgegroeid in een hulpverleningsgezin. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf dat een woonplek inclusief dagbesteding aan 18+ jongeren met psychische problemen bood. Daar heb ik vanaf mijn zeventiende tot mijn drieëntwintigste gewerkt. Toen deden mijn ouders het bedrijf van de hand en ging ik op zoek naar ander werk. Zodoende kwam ik via via bij Transferium terecht.”
 
Beviel de stap naar de gesloten jeugdzorg je goed?
“Absoluut. In de open jeugdzorg is het vaak lastig om een verandering bij jongeren teweeg te brengen. Je hebt daar geen stok achter de deur. Als de jongeren het gesprek niet met je aan willen gaan, dan kunnen ze gewoon weglopen. In de gesloten jeugdzorg kan dit niet. Hier worden de jongeren iedere dag geconfronteerd met groepsleiding. Ze gaan ermee naar bed en staan ermee op. Die intensieve betrokkenheid vind ik heel belangrijk. Daarnaast vind ik de groepsdynamiek in de gesloten jeugdzorg erg interessant. Jongeren zijn ontzettend beïnvloedbaar, wat een uitdaging is voor hun individuele behandeltrajecten.”
  
Wat motiveert je om bij Transferium te blijven werken?
“Ik wil jongeren helpen die het vroeger niet makkelijk hebben gehad en het nog steeds moeilijk hebben. Dat kan bij Transferium. Door mijn werk te doen, draag ik bij aan de dagen van de jongeren. Jongeren kunnen het de hele dag met mij oneens zijn en dat uiten en me aan het einde van de avond toch bedanken voor mijn aanwezigheid. Dat ik ondanks alles wat er op zo’n dag gebeurt, positief en negatief, er nog steeds voor hen ben. Dat motiveert me enorm. Daarnaast heeft Transferium me alle ruimte geboden om mezelf te ontwikkelen. Samen met een werkcoach heb ik veel over mezelf geleerd en daardoor beter contact met de jongeren kunnen maken.”  
 
Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden. 
“Niet teveel te snel willen. Dankbaar zijn met de kleine stappen vooruit.”
 

Wil jij ook jeugdzorgwerker C worden? Bekijk dan hier de vacature. Heb je naar aanleiding van Linda’s verhaal nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.

 

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons