home

Kishen vindt de uitdaging in zijn werk belangrijk

26 jaar | Hoorn | MBO Bank- en verzekeringswezen, HBO Pedagogiek
 
Hoe ben je bij Transferium terecht gekomen?
“Met een omweg, kun je wel zeggen. Na mijn opleiding MBO Bank- en verzekeringswezen heb ik een tijdje bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Dat was totaal niets voor mij; het werk lag me niet en ik vond het verschrikkelijk om hele dagen achter de computer te zitten. Ik besloot om weer te gaan studeren en koos voor HBO Pedagogiek. Dat vond ik vanaf de eerste dag al heel interessant en leuk. Tijdens mijn stageperiode kwam ik bij Transferium terecht en daar ben ik nooit meer weggegaan.”
 
Van bankier tot jeugdzorgwerker dus. Wat vind je leuk aan jouw werk?
“Dat is toch wel de uitdaging. Op alle vlakken. Geen dienst is hetzelfde; iedere dag weer gebeuren er andere dingen. Je weet nooit waar je aan toe bent of hoe je werkdag eruit gaat zien. Dat daagt me uit om scherp te blijven. Daarnaast is het een uitdaging om met de jongeren te werken. Hoe de meesten van hen bij Transferium binnenkomen, moet je niet onderschatten. Met een grote mond en weinig respect voor anderen. Dan is het aan mij en mijn collega’s om daar iets aan te doen. Om die weerstand tegen het leven aan te pakken. Dat is niet altijd makkelijk, maar zelfs de kleinste stapjes vooruit van de jongeren motiveren mij enorm.”
 
Welke ervaring bij Transferium is je altijd bijgebleven?
“Dat was tijdens mijn tweede stageweek. Toen ging het gerucht dat een aantal jongeren met elkaar op de vuist zou gaan. Ik geloofde daar niets van, dat was gewoon puberale stoerdoenerij. Nou, mooi niet dus. Toen de schoolbel ging, brak er daadwerkelijk een groot groepsgevecht uit. Dat was heel heftig en is me altijd bijgebleven. Dit komt natuurlijk maar zelden voor. De jongeren gaan over het algemeen op een normale manier met elkaar om. Ze kijken samen televisie en koken en eten met elkaar.”
 
Wat heb je volgens jou nodig om als jeugdzorgwerker bij Transferium te kunnen werken?
“Doorzettingsvermogen. Je moet het echt willen. Dit is werk waar je jezelf tegenkomt op manieren zoals je jezelf niet kent. Je moet willen investeren in de jongeren, ondanks dat zij dit soms zelf niet willen. Het is hard werken, maar je krijgt er veel voor terug.”
 
Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden. 
“Het is intensief werk, waarbij je niet alleen met je collega’s samenwerkt maar ook met de jongeren zelf.”
 

Wil jij ook jeugdzorgwerker C worden? Bekijk dan de vacature. Heb je naar aanleiding van Kishens verhaal nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons