home
 

Kalvin is altijd zichzelf en dat voelen de jongeren

33 jaar | Leeuwarden | Detailhandel & SPW 4 

 
Waarom ben je bij Transferium gaan werken?
“Ik vind het heel belangrijk om met plezier naar mijn werk te gaan. In mijn vorige baan als filiaalmanager bij Actiesport miste ik dat gevoel. Ik wilde graag iets anders, iets met kinderen. Omdat ik zelf veel sport, leek het me in eerste instantie leuk om gymleraar te worden. Totdat ik via een vriend hoorde over Transferium. Ik had geen idee wat ik me bij gesloten jeugdzorg voor moest stellen, maar solliciteerde toch als jeugdzorgwerker bij Transferium. Dat ik bij Transferium thuishoor, had ik na een paar minuten meteen al door. Er ging een wereld voor mij open. Dit is wat ik wil en kan. Gelukkig dacht Transferium er net zo over, want ik kreeg direct een baan aangeboden.”
 
Van filiaalmanager naar jeugdzorgwerker dus. Wat vind je leuk aan jouw werk?
“Het contact met de jongeren. Hoe lastig dit soms ook is, het is het mooiste en belangrijkste aspect van mijn werk. De jongeren hebben stuk voor stuk een goed hart. Ze hebben het alleen (nog) niet getroffen in het leven. Ik investeer veel tijd in de jongeren. Ik kijk verder dan hun gedrag alleen. Wat drijft hen? Waar zitten ze mee? Ze roepen vaak een heleboel en gedragen zich afstandelijk. Ik prik hier doorheen en verdiep me echt in hen. Ik ga het gesprek met ze aan en probeer contact te krijgen. Dit doe ik vanuit mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben echt mezelf en dat voelen de jongeren. Ik heb oprecht respect voor hen en zij uiteindelijk ook voor mij. Ik ben niet te streng. Ze mogen veel, maar er zijn wel kaders. Gaan de jongeren te ver, dan grijp ik in. Ik houd de regie.”
 
Wat heeft een jeugdzorgwerker nodig om te kunnen werken bij Transferium?
“Je moet bereid zijn heel veel te geven met een minimaal resultaat. Je moet niet denken de jongeren te gaan redden. Dat is echt een valkuil. Ik denk iedere nieuwe week weer: ik wil dat de jongeren deze week in ieder geval één goede dag hebben. Dat is veel realistischer. Ook moet je te allen tijde rustig kunnen blijven. Jij bent de professional en mag je niet door negatieve situaties uit het veld laten slaan. Als het persoonlijk voelt, komt het te dichtbij. Dan is dit werk niet voor jou bedoeld.” 
 
Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden.
“Op gevoel, met oprechte interesse en veel geduld.”
 
Wil jij ook jeugdzorgwerker worden? Bekijk dan de vacature jeugdzorgwerker D of jeugdzorgwerker C. Heb je naar aanleiding van Kalvins verhaal nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.
 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons