home
 

Jamal had eerder willen weten dat ‘opvoeden’ een vak is

39 jaar | Alkmaar | SPW4 & Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening


Waarom ben je bij Transferium gaan werken?
“Voordat ik bij Transferium werkte, heb ik als straatcoach gewerkt. In deze rol bood ik ambulante activiteiten aan probleemjongeren aan op straat. Leuk werk, maar de gewenste gedragsveranderingen bij de jongeren bleef uit. Ik miste een stok achter de deur om de jongeren een bepaalde richting in te duwen. Daarom ging ik op zoek naar ander werk en kwam ik via een kennis als snel bij Transferium terecht.”

Is het bij Transferium-jongeren makkelijk om hun gedrag te veranderen?
“Absoluut niet makkelijk. Het is hard werken met vaak kleine stapjes als resultaat. De leeftijdscategorie van de jongeren bij Transferium (12 tot 18 jaar) helpt wel mee. De jongeren zijn tot op zekere hoogte kneedbaar en vatbaar voor gedragsveranderingen. Dat neemt niet weg dat de meeste jongeren erg beschadigd zijn en daarom veel weerstand bieden tegen iedere vorm van hulp. Dit is soms wel frustrerend, maar ik probeer altijd in uitdagingen te blijven denken. Anders houd ik het niet vol.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk als Jeugdzorgwerker C?
“Het groepswerk. De onafgebroken herrie waarin je scherp moet blijven en contact met de jongeren probeert te maken. Dat prikkelt mij iedere keer weer. Werken met jongeren is echt een vak. We werken serieus aan pedagogische doelen en hebben echt een visie. Namelijk dat ieder kind recht heeft op zorg, aandacht en liefde. Naast het groepswerk, vind ik het coachen van mijn collega’s ook erg leuk. Daar waar de jongeren niet altijd gemotiveerd zijn om iets nieuws te leren, zijn mijn nieuwe collega’s dat vrijwel altijd. Een mooie balans.”

Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden.
Iedere dag is anders, maar altijd druk, chaotisch en leuk.”


Wil jij ook jeugdzorgwerker C worden? Bekijk dan hier de vacature. Heb je naar aanleiding van Jamal's verhaal nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons