home

Frances viert de kleine overwinningen

43 jaar | IJmuiden | SPW 4 Onderwijsassistente

 

Waarom ben je bij Transferium gaan werken?
“Ik heb jarenlang met kinderen gewerkt. Op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voor de klas. Hier heb ik altijd plezier in gehad, maar het was niet mijn passie. Ik miste de diepgang in mijn werk. Als jeugdzorgwerker bij Transferium ervaar ik die diepgang wel. Ik heb meer en beter contact met de jongeren. Het gaat hier echt ergens over. De jongeren kampen met veel problemen, die mijn collega’s en ik professioneel oppakken en behandelen. Dat geeft mij voldoening en energie."

Hoe vind je het om te werken met jongeren met complex gedrag?
“Dit is echt mijn roeping. Ik kan niet anders zeggen. Mijn werk is mijn hobby en dat is volgens mij wat je nodig hebt om bij Transferium te kunnen werken. Je moet kunnen aansluiten op het ontwikkelingsniveau van de jongeren. Bij mij gaat dit op een natuurlijke manier. Ik heb nu eenmaal een groot empathisch vermogen en een open houding. Ik ben oprecht geïnteresseerd, maar vertel daarnaast ook veel over mezelf. Ik ben een open boek en een luisterend oor tegelijk.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk als Jeugdzorgwerker D?
“Het werken en contact maken met de jongeren. Op het moment dat een jongere mij toelaat in zijn of haar leven, voelt dat als een overwinning. Juist die kleine stappen doen ertoe. De jongeren zijn kwetsbaar en jong, daar ben ik me zeker van bewust. Ik kan niet in de toekomst kijken en focus me daarom op dit moment. En op dit moment kan sprake zijn van een – al dan niet tijdelijke – overwinning. En daar mag je als jeugdzorgwerker blij mee zijn. Iedere positieve verandering is er één.”

Beschrijf je werk bij Transferium in een aantal woorden.
“Alles eruit halen wat erin zit.”


Wil jij ook jeugdzorgwerker worden? Bekijk dan de vacature jeugdzorgwerker D of jeugdzorgwerker C. Heb je naar aanleiding van het verhaal van Frances nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen of bel met Eline of Ellen op 088 124 11 00.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons