home
 

Na Transferium Jeugdzorg

Al tijdens de diagnostische fase wordt met de jongere, ouders en plaatser besproken hoe zijn toekomst na Transferium Jeugdzorg eruit kan gaan zien. Wat is een geschikte woonplek? Hoe gaat hij zijn school, werk, stage of dagbesteding invullen, en hoe zijn vrije tijd?
Alles is gericht op het doel waar de jongere naartoe werkt: zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de samenleving.

Gaat de jongere Transferium Jeugdzorg verlaten, dan breekt een spannende periode aan. Vertrek uit Transferium Jeugdzorg kan betekenen, dat hij op zijn eigen benen gaat staan, weer bij zijn ouders gaat wonen of verder gaat met andere (lichtere) hulp.

Wat het ook wordt, wij begeleiden de overgang. En altijd kunnen jongere en ouders nog rekenen op hulp vanuit Transferium Jeugdzorg. Denk aan outreachende vormen van ondersteuning, waarbij de hulpverlener actief is in de thuis, school- en vrije tijd situatie. Zo nodig geven wij medewerkers van een nieuwe woonplek extra uitleg over hoe om te gaan met de jongere of helpen wij gedurende een afgebakende periode in de woonvorm waar de jongere begeleid gaat wonen.

Verhuizen naar een andere woonplek geeft stress. Door onze extra mogelijkheden van begeleiding, kan een jongere rustig wennen aan de nieuwe situatie.

Als de jongere eenmaal ergens anders woont, dan houden we graag contact. Gewoon om te horen hoe het gaat in de nieuwe situatie.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons