home
 

Diagnostische fase

De eerste weken na opname is de diagnostische fase. Daarin gaat een onderzoeker met de jongere, ouders, school en behandelaars meerdere malen (met elkaar) in gesprek.
Met behulp van vragenlijsten, testen en observaties brengen we in kaart welke problemen aanleiding waren tot plaatsing en hoe zij opgelost moeten of kunnen worden.

We onderzoeken wat de oorzaken zijn van het probleemgedrag en welke factoren het in stand houden. Dat kan te maken hebben met het kind, het gezin of met de omgeving (school, vrije tijd).
Daarbij concentreren we ons vanzelfsprekend ook op de zaken die wel goed gaan. Die proberen we in de behandeling belangrijker te maken en uit te bouwen.

Aan de jongere zelf, de ouders, hulpverleners en leerkrachten vragen we welke perspectieven zij zien. Het gaat om vragen als: waar gaat de jongere wonen, welke school wil hij bezoeken en hoe wil hij zijn vrije tijd gaan besteden.

De diagnostische fase wordt afgesloten met een multi-professioneel overleg. Op basis van de uitkomst van de diagnostische fase worden voorstellen besproken over welke behandelingen gaan plaatsvinden voor, tijdens en na Transferium Jeugdzorg.

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons