home

Parlan aan de slag met hoog specialistische hulp

PERSBERICHT
11 juli 2019
 
Parlan richt zich de komende jaren op integrale ambulante jeugdhulp, kleinschalige regionale woonoplossingen én hoog specialistische integrale behandeling voor jeugd. Het is de bedoeling om de locatie Transferium - waar JeugdzorgPlus wordt geleverd - ook te gaan gebruiken voor open zorg aan jongeren met ernstige problemen. Parlan streeft echter naar kleinschalige locaties in de regio. 
 
Parlan is een groot voorstander van integrale samenwerking in de jeugdhulp. Bestuurder, Mariëtte Vos-Lambooy: “De gemeenten in de regio’s Alkmaar, Zuid-Kennemerland, Kop van Noord-Holland, IJmond en West-Friesland gaan een gezamenlijke visie (masterplan) ontwikkelen voor de zware jeugdhulp in Noord-Holland. Wij denken hier graag in mee. Met onze nieuwe koers verwachten wij een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van een goed jeugdhulpstelsel in deze regio’s.” 
 

Dichter bij thuis

Op de locatie Transferium in Heerhugowaard zal Parlan, naast JeugdzorgPlus, voorlopig ook open verblijf en behandeling gaan bieden aan Noord-Hollandse jongeren met zware problematiek. Hiermee wordt invulling gegeven aan de gezamenlijke wens om kinderen zo dicht mogelijk bij huis zorg te bieden. Over de exacte invulling hiervan vindt nog overleg plaats met betrokken partijen. Zodra de kleinschalige regionale woonoplossingen en de specialistische behandelvoorziening gereed zijn, kan het pand aan de Vork in Heerhugowaard een andere bestemming krijgen. 
 

Samenwerking

Op de locatie Transferium zijn medewerkers werkzaam van Parlan, GGZ NHN (Jeugd-GGZ polikliniek), Lijn5 (polikliniek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking), Brijder (polikliniek verslavingszorg) en De Spinaker (speciaal onderwijs). Deze samenwerking is een belangrijke kracht van Transferium en zodoende ook de basis voor de verdere ontwikkeling van de specialistische hulp op deze locatie.  
 

 

 

Deze pagina delen

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons