home

Niks is te gek voor Voor-Werk en winkel Voor Elkaar


Op jongerenloopbaancentrum Voor-Werk in Heerhugowaard maken jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt meubels, bereiden lunches, bakken taarten en koekjes en ga zo maar door. Met kwalitatieve ingrediënten of onderdelen en enthousiasme.
Onlangs werden ook een totempaal om nieuwe pleegouders te werven en een pannakooi voor een speeltuin in Heerhugowaard afgeleverd.
Een succesvol project is een vergadertafel uit-één-stuk gemaakt van een kolossale boom, een schilderij op maat. En mooi op tijd zijn ruim 1200 kerstpakketten gevuld die komende week bezorgd worden bij de bestellers.

De locatie van Voor-Werk (De Vork in Heerhugowaard) is een prima plek voor vergaderingen, trainingen of conferenties, inclusief ontvangstarrangementen en lunches.
Alles geregeld door onze jongeren.

 

Pop-up store Voor Elkaar

Vanaf mei 2018 heeft Voor-Werk een eigen winkel in het bekende Heerhugowaardse winkelcentrum Middenwaard: Voor Elkaar.
De winkel die schuin tegenover het gemeentehuis ligt, wordt steeds bekender bij de inwoners van Heerhugowaard en omgeving. Naast het prima bakkie koffie zijn vooral bonbons en chocoladetruffels favoriet!
Vanaf december maken de jongeren van Voor-Werk die ter plekke in de winkel. We verwachten dat de geuren van vers gebakken koekjes en taarten toevallige voorbijgangers naar binnen lokken.

Voor Elkaar verkoopt ook producten van Esdégé-Reigersdaal en Mind-Z (GGZ-NHN).
 

Themabijeenkomsten

Nieuw in het assortiment van Voor Elkaar zijn de themabijeenkomsten.
De eerste avond met als thema Hoogsensitief (HSP) werd op dinsdag 19 februari 2019 verzorgd door ervaringsdeskundige Rob Buizer. Zijn insteek was: Pluk de vruchten van je hoog sensitiviteit en versterk je eigenwaarde. De lezing /gaf inzichten, overzicht en handvatten om je eigen wereld steeds meer te omvatten

Op 29 maart 2019 gaat de tweede themabijeenkomst over Verslaving aan social media en gokken. De avond wordt verzorgd door samenwerkingspartner Wij zijn Broer.

De themabijeenkomsten zijn van 7 tot 9 uur en zijn gratis.Je moet zijn bij Voor Elkaar, Middenwaard 121, Heerhugowaard (schuin tegenover gemeentehuis)

Om zeker te zijn van een plaats is van tevoren opgeven handig.

 

NIEUW: Voor-Werk heeft een gecertificeerde fietsenmaker in huis

Joshua Prins is zelf zo’n jongere geweest en een van de eerste deelnemers aan het 200banenplan. Sinds een paar jaar heeft hij zijn eigen bedrijf Prins Fietsenmaker (mobiele fietsenmaker). Hij leert als leerwerkmeester de jongeren op Voor-Werk de fijne kneepjes van het vak. Voor-Werk knapt i.s.m. Prins Fietsenmaker fietsen op voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen die Parlan begeleidt. En dat is mooi. Want fietsen is een belangrijke succesfactor bij hun inburgering in de Nederlandse maatschappij.

 

Deze pagina delen

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons