home

Behandelprogramma 'Klipper'

Bij Transferium Jeugdzorg worden jongeren met ernstige gedragsproblemen in een beschermde omgeving behandeld. Zo ook jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Zij worden in de meeste gevallen langdurig opgenomen bij Transferium, soms zelfs meerdere keren. Deze jongeren laten vaak wel een gedragsverbetering zien binnen Transferium, maar hebben intensieve begeleiding en behandeling nodig om buiten de JeugdzorgPlus te kunnen functioneren. Om hen niet onnodig in de JeugdzorgPlus te laten zitten, heeft Transferium de Klipper ontwikkeld.

Het behandelprogramma ‘Klipper’ wordt in de vrijwillige hulpverlening uitgevoerd binnen een pand in Heerhugowaard. Hier is 24 uur per dag begeleiding beschikbaar; deze is altijd inpandig of op het terrein aanwezig. De jongeren hebben een eigen woonruimte, zodat ze zich kunnen richten op hun eigen problemen en leven zonder dat allerlei groepsprocessen hen afleiden. Daarnaast is er een gezamenlijke activiteitenkamer. Hier kunnen de jongeren, samen met de groepsleiding, taken en activiteiten doen, zodat er een zinvolle invulling van de dag is.

De 'Klipper' is dus alleen bedoeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die reeds bij Transferium Jeugdzorg zijn behandeld. 

 

 

 

 

Deze pagina delen

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons