home
 

Wonen in een eigen omgeving

Jongens en meiden van 12 tot 18 jaar 'wonen' in Transferium Jeugdzorg. In behandelgroepen van gemiddeld 9 jongeren bewonen zij een ‘huis’. Alle huizen hebben een eigen voordeur, een gezamenlijke huiskamer, keuken en binnentuin.
Elke jongere heeft een eigen slaapkamer.

Voor de behandeling is het nodig dat groepsleiders de jongeren kunnen observeren en zien in hun dagelijkse omgeving. Daarom zijn jongeren zo kort mogelijk op hun eigen kamer. Daar leren zij ook niet wat zij moeten leren, en zeker niet hoe je meedoet in een groep.
In de veilige omgeving van Transferium Jeugdzorg helpen groepsleiders de jongeren om te gaan met moeilijke situaties waarin zij de neiging hebben om fel en ongecontroleerd te reageren.

Alle jongeren volgen een vergelijkbaar dagprogramma. Die dagelijkse routine wordt per jongere en in de weekenden en vakanties aangepast.

Jongeren leven samen met anderen die zij niet uitgekozen hebben. Dat maakt het extra belangrijk om afspraken te maken en je daar met z'n allen aan te houden. Die afspraken staan in onze huisregels en gaan over bijvoorbeeld veiligheid, gebruik van kamer en persoonlijke bezittingen, contact met de buitenwereld, controle maatregelen, (medische) verzorging, rookbeleid en medezeggenschap.
 

Seann: "Bij binnenkomst krijg je meteen een mentor. Die werkt bij jou op de groep. Met hem, maar ook met de andere groepsleiders kan je altijd alles bespreken. Als je niet lekker in je vel zit zijn er ook mogelijkheden, bijvoorbeeld sporten. Je moet zelf aangeven wat jou op dat moment kan helpen."

Thyrza: "Je krijgt een eigen kamer met een douche, wc en tv. Je hebt twee keer per dag een kamermoment van 45 minuten. Als je 15 jaar of ouder bent mag je om 21:15 naar kamer. Ben je jonger, dan is dit om 20:45. Als je laat zien dat je om kan gaan met de spullen op je kamer kan je andere spullen van thuis meenemen. Bijvoorbeeld je PlayStation."

 

Deze pagina delen

 

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

Parlan Jeugdhulp Van der Lijnstraat 9 1817 EH Alkmaar 088-124 00 00

Volg ons