home

Met beter gedrag krijg je meer verantwoordelijkheid en vrijheid

Als een jongen of meisje in Transferium Jeugdzorg wordt opgenomen, is dat omdat de rechter vindt dat hij of zij niet op de juiste manier meedoet in de samenleving. Vaak denken jongeren daar zelf eerst heel anders over. Ze vinden hun gedrag wel OK en willen geen hulp van volwassenen. Ze onderschatten hun problemen thuis of op school, of zien niet het gevaar dat zij lopen.

Voordat een jongere in Transferium Jeugdzorg terechtkomt heeft hij een zware tijd achter de rug. We gaan met hem en zijn ouders in gesprek over de problemen, de oorzaken en de mogelijke oplossingen. En hoe wij daarbij kunnen helpen.

Vanaf de start van de behandeling kijken we welk probleemgedrag de jongere heeft en waardoor dit veroorzaakt is. We maken afspraken welk gedrag we van de jongere verwachten. We zoeken uit waarom het niet altijd lukt om dat te laten zien. Waarom zijn de reacties op bepaalde situaties zo heftig? Daarmee gaan we aan de slag.
Omgekeerd willen wij ook graag horen van de jongere en zijn ouders hoe wij het beste met hem kunnen omgaan. Alleen dan voelt hij zich begrepen.

Behandelaren op de groep, op school en tijdens training en therapie ondersteunen bij het bereiken van doelen. Alles binnen realistische grenzen. ‘Vandaag is het begin van de rest van je leven’, staat op een muur in Transferium Jeugdzorg.
Laat de jongere het afgesproken gedrag zien, dan krijgt hij meer verantwoordelijkheid en mag hij meer tijd buiten Transferium Jeugdzorg doorbrengen. Een volgende stap naar volwaardig meedoen in de maatschappij!
 

Sidney: "Als je op Transferium binnenkomt heb je de eerste 6 weken een observatie periode. In deze weken wordt er gekeken wie je bent, wat je al kan en wat je mogelijk nog moet leren."

Yoony: “Na maanden van onrust in mijn hoofd heb ik in Transferium een beetje rust gekregen. Ik kan nu gaan werken aan mijn toekomst. Je doet het hier niet alleen. De groepsleiders willen je echt helpen. Dat is niet altijd makkelijk."

 

Deze pagina delen

 

Parlan

Onderdeel van

Parlan

Contactgegevens

De Vork 16
1704 BX Heerhugowaard
T. 088 - 12 411 00
Mail Transferium Jeugdzorg

Volg ons